Erasmus MC

Social Strategie & Formats

Social Strategie & Formats

Voor het Erasmus MC ontwikkelden we een social strategie met creatieve formats, gebaseerd op onderzoek onder de verschillende doelgroepen van het Erasmus MC.

Toegepaste diensten
Social Content

Met een verscheidenheid aan social formats maken we medische expertise toegankelijk voor de 'gewone mens' en laten we de menselijke kant van het Erasmus MC zien.

Social Advertising

Strategy & Research

De uitgebreide social strategie, met kanaalaanpak, mediaplan en contentstrategie zorgde ervoor dat we de uiteenlopende doelgroepen van het Erasmus MC op de juiste plek en met de juiste context wisten te bereiken.

Doelgroepspagaat

Een academisch ziekenhuis heeft in haar communicatie te maken met meerdere doelgroepen. Natuurlijk staat een ziekenhuis in een stad en in de maatschappij en zijn patiënten en hun naasten een belangrijke groep. Tegelijkertijd worden de artsen van de toekomst hier ook opgeleid en wordt een academisch ziekenhuis omringd door een netwerk van professionals. Om al deze groepen goed te bedienen is een slimme social media strategie nodig. Zo zien studenten op Instagram de Gezichten van het Erasmus MC in actie en laten we patiënten en naasten met Door de ogen van de menselijke kant van het ziekenhuis zien.

Erasmus MC legt uit

Op het gebied van zeldzame ziekten kan het Erasmus MC zich meten met de beste ziekenhuizen ter wereld. Daarom trekken vanuit de hele wereld de beste medische onderzoekers naar Rotterdam. Met de YouTube rubriek Erasmus MC legt uit maken we de fantastische academische doorbraken toegankelijk voor de rest van de wereld.

Gezondheidstips

Wie kan er nou beter tips geven voor een gezond leven dan het Erasmus MC? Met een scala aan medische kennis weet het ziekenhuis alles over preventie. En voorkomen is immers beter dan genezen. Met de rubriek Gezond met Erasmus MC geven we op basis van al deze academische kennis tips voor een gezonder leven. Een andere manier waarop het Erasmus MC haar specialisten aan het woord laat is de podcast In Opname. Hiervoor produceerden we een speciale interactieve Facebook gids met de afleveringen over het coronavirus.

show some love

Mooi hè! Enthousiast geworden?

Get in touch!

Deze projecten vind je ook mooi

Social Redactieformule

Erasmus University Rotterdam

Social Redactieformule

Voor de Erasmus University Rotterdam stelden we een social content redactieformule op basis van onze Data Driven Storytelling methode. Eén van de formats was EUR101s: korte explainers over de maatschappelijke relevantie en carrièreperspectieven van verschillende studierichtingen.

Data Driven Story Whitepaper

Whitepaper

Data Driven Story Whitepaper

In 3 stappen grip op jouw doelgroep met de Data Driven Story methode

Enthousiast geworden?