Erasmus University Rotterdam

Social Redactieformule

Social Redactieformule

Voor de Erasmus University Rotterdam stelden we een social content redactieformule op basis van onze Data Driven Storytelling methode. Eén van de formats was EUR101s: korte explainers over de maatschappelijke relevantie en carrièreperspectieven van verschillende studierichtingen.

Toegepaste diensten
Social Content

Binnen de redactieformule produceerden we de formats EUR101s, EUR TV en I love Rotterdam.

Social Advertising

Strategy & Research

Aan de hand van een doelgroepanalyse ontwikkelden we een redactieformule met een kanaalstrategie en bijbehorende social formats voor de verschillende doelgroepen van de Erasmus University Rotterdam.

Online onderwijs

Het onderwijs is nog nooit zo online geweest als nu. Door de coronacrisis is de beschikbaarheid van online onderwijs ook flink toegenomen. Maar een hoorcollege of werkgroep is online natuurlijk helemaal anders. Hoe passen we de lessen van online content creatie toe op onderwijs? Dat was het vertrekpunt van de EUR101s. Samen met de redactie van de Erasmus University en de verschillende faculteiten ontwikkelden we een format dat in slechts enkele minuten haarfijn uitlegt waarom je een bepaalde studie zou moeten volgen.

Uitleggen 2.0

Iets goed uitleggen is een vak apart. In dit format combineren we de kracht van ervaren docenten én de content tactics uit onze Data Driven Storytelling methode tot een krachtig format. Zo beginnen de video's met een krachtig statement dat direct nieuwsgierigheid opwekt, ondersteunen we de uitleg met levendige animatie, en is het script zo geschreven dat we goed en snel tot de kern komen.

Top5 lijstjes & Studiekiezer Quiz

Naast de EUR101s produceerden we rondom de studiekiezerscampagne het I love Rotterdam format waarin per post 5 redenen worden uitgelicht om aan de Erasmus University in Rotterdam te gaan studeren. Daarnaast boden we potentiële studenten met een studievinden in een Facebook Instant Experience de mogelijkheid om zich lichtjes te oriënteren op een mogelijke studie aan de Erasmus University. Het format EUR TV was een tijdelijk format in de coronacrisis waarmee studenten en stakeholders op de hoogte werden gehouden van de laatste ontwikkelingen. Wij ontwikkelden hiervoor de animatiestijl en korte edits.

show some love

Mooi hè! Enthousiast geworden?

Get in touch!

Deze projecten vind je ook mooi

Ik ben ik

Simyo

Ik ben ik

Met de campagne ‘Ik ben ik’ spreekt Simyo zich uit tegen schadelijk hokjesdenken. We laten mensen aan het woord over de hokjes waarin zij door hun geaardheid of genderidentiteit worden geplaatst.

Data Driven Story Whitepaper

Whitepaper

Data Driven Story Whitepaper

In 3 stappen grip op jouw doelgroep met de Data Driven Story methode

Enthousiast geworden?