Simyo

Ik ben ik

Ik ben ik

Met de campagne ‘Ik ben ik’ spreekt Simyo zich uit tegen schadelijk hokjesdenken. We laten mensen aan het woord over de hokjes waarin zij door hun geaardheid of genderidentiteit worden geplaatst.

Toegepaste diensten
Social Content

Met individuele verhalen van leden uit de LHBTQ+ community vertellen we aan de hand van de kleuren van de Pride vlag over de échte dingen die identiteit bepalen.

Social Advertising

Deze campagne bestond uit een brede advertising aanpak met social video advertising, een Instant Experience format, influencersamenwerkingen én een onverwacht potje politiek worstelen met Meta.

Strategy & Research

De Soda media effectstudie laat duidelijk zien dat mensen die de campagne hebben gezien daarna meer begrip hebben voor de LHBTQ+ community en er positiever tegenover staan.

Hokjesdenken

Simyo hecht als bedrijf grote waarde aan diversiteit en inclusiviteit, en vindt het heel belangrijk daar elk jaar tijdens Pride nog eens extra aandacht aan te besteden. Met de campagne ‘Ik ben ik’ spreekt Simyo zich uit tegen schadelijk hokjesdenken. We laten mensen aan het woord over de hokjes waarin zij door hun geaardheid of genderidentiteit worden geplaatst, en leggen hierbij vooral de nadruk op wat de échte dingen zijn die hun identiteit bepalen: hun passies, werk, leven en dromen. Hun individuele verhalen, de verhalen die hen maken tot wie ze zijn.

"Koploper"

De fysieke Pride ging in 2020 niet door, maar de boodschap van Pride is misschien wel belangrijker dan ooit. In Nederland leeft op papier wel het idee dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. In de praktijk blijkt dat mensen op straat liever weinig of niets zien dat afwijkt van de ’norm’. Simyo wil graag voorloper zijn in het digitale domein, en ziet hierin een belangrijke taak weggelegd om het goede voorbeeld te geven: om te laten zien hoe belangrijk het is om als merk je stem te gebruiken. Niet alleen door een regenboog in je logo te zetten, maar door je krachtig uit te spreken voor acceptatie, gelijkheid en inclusiviteit, en tegen discriminatie.


Queer Art, Insta Filter &
LHBTQ+ Geschiedenisquiz

Ter ondersteuning van de ‘Ik ben ik’-video’s gaven we het grote publiek ook de kans om zich te uiten: we maakten de campagne rond met een interactieve Instagram facefilter, een serie uitingen van vrije expressie door queer kunstenaars, een educatieve Facebook-quiz over de geschiedenis van homo-acceptatie en een TikTok-challenge waarin we alle jongeren opriepen om hun eigen hokjes te doorbreken.


Het mooiste resultaat

De video's binnen de campagne werden 2x langer bekeken dan het benchmark dat we hanteren voor Instagram Feed video. Het ingezette Instagram Effect werd ook heel goed gebruikt, hierin was de combinatie met een influencersamenwerking doorslaggevend. De LHBTQ+ Geschiedenisquiz werd door een derde van de quiz-starters volledig uitgespeeld. Daarnaast laat de Soda media effectstudie duidelijk zien dat mensen die de campagne hebben gezien daarna meer begrip hebben voor de LHBTQ+ community en er positiever tegenover staan. Niet geheel onbelangrijk, de campagne werd tijdens de Best Social Awards ook genomineerd als Beste Positive Change én Beste Influencer campagne van 2020.

show some love

Mooi hè! Enthousiast geworden?

Get in touch!

Deze projecten vind je ook mooi

Simyo beweegt met je mee

Simyo

Simyo beweegt met je mee

Wat gebeurt er als we vijf generaties dezelfde vragen stellen: Wat betekent je smartphone voor je? Kan je ook een dagje zonder? Hoe deed je de dingen vroeger zonder smartphone? En hoe zie je de toekomst voor je?

Digital Trend Report 2022

Report

Digital Trend Report 2022

Hoe NFT's, de metaverse en creators cruciaal worden voor de merken van morgen.

Enthousiast geworden?