Simyo

Simyo beweegt met je mee

Simyo beweegt met je mee

Wat gebeurt er als we vijf generaties dezelfde vragen stellen: Wat betekent je smartphone voor je? Kan je ook een dagje zonder? Hoe deed je de dingen vroeger zonder smartphone? En hoe zie je de toekomst voor je?

Toegepaste diensten
Social Content

Voor deze campagne produceerden we 5 interviews met bekende mensen uit verschillende generaties, een augmented reality effect voor Instagram en een Facebook Quiz.

Social Advertising

Naast een reguliere video advertising campagne, gebruikten we hier Instant Experience formats voor een nostalgische Facebook quiz en Instagram Stories als traffic driver naar een augmented reality effect.

Strategy & Research

Het campagne concept is mede tot stand gekomen met een intensieve doelgroep- en segmentanalyse van pre- & post-paid mobiele consumenten. Na afloop is er een Soda media effect studie uitgevoerd.

Ok, boomer

We hebben het steeds vaker over generatiekloven, tieners roepen aan de lopende band ‘ok boomer’, en millennials worden eigenlijk altijd al door elke andere generatie uitgelachen. Je behoeften veranderen naarmate je ouder wordt, maar iedereen die oud is, is ook ooit jong geweest. Soms verliezen we uit het oog dat we helemaal niet zoveel van elkaar verschillen.

Wat betekent je smartphone voor je?

Wat gebeurt er als we vijf generaties dezelfde vragen stellen: Wat betekent je smartphone voor je? Kan je ook een dagje zonder? Hoe deed je de dingen vroeger zonder smartphone? En hoe zie je de toekomst voor je? De antwoorden laten ons zien dat we eigenlijk helemaal niet zo van elkaar verschillen: we willen allemaal vooral een leuk en comfortabel leven.

Quiz & facefilters

Naast vijf video's bieden we de doelgroepen de mogelijkheid tot interactie. De wat oudere Facebook-doelgroep met een personality quiz die ze een voorspelling geeft van hoe hun toekomst er uitziet op basis van hun antwoorden, en de Instagram-doelgroep met een facefilter, waarbij ze door te knikken vragen kunnen beantwoorden en op die manier ook uitkomen bij een voorspelling van hoe hun toekomst.

Uitkijkratio en herkenning

Vanuit de uitgevoerde effectstudie is gebleken dat de top-of-mind merkbekendheid van Simyo significant groter was onder de doelgroep die de campagne heeft bekeken. Niet geheel verrassend, gelet op de goede uitkijkratio van de video's en een algehele hoge merkherkenning binnen de campagne. Hiermee is goed vast te stellen dat de campagne een goed effect heeft gehad op de merkbekendheid van Simyo.

show some love

Mooi hè! Enthousiast geworden?

Get in touch!

Deze projecten vind je ook mooi

Ik ben ik

Simyo

Ik ben ik

Met de campagne ‘Ik ben ik’ spreekt Simyo zich uit tegen schadelijk hokjesdenken. We laten mensen aan het woord over de hokjes waarin zij door hun geaardheid of genderidentiteit worden geplaatst.

De kracht van data in een verhaal naar een doelgroep

Whitepaper

De kracht van data in een verhaal naar een doelgroep

Curabitur ultrices hac ante fringilla conubia feugiat dui a laoreet cursus adipiscing a turpis a morbi eros facilisi nisi suspendisse pulvinar.

Enthousiast geworden?